Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Tijdrijden in Hardenberg...

08-06-2022

Inmiddels liggen alle startlicentie wedstrijden hier in het oosten, welke grappig genoeg allemaal in de maand april plaatsvonden, achter ons en is het tijd om terug te blikken. Met enkele Tubanters begonnen we de maand april met de omloop van Herxen, gevolgd door de Paasrace in Almelo, onze eigen Ronde van de Vijver, de Koningsronde in Almelo en als laatste de Tijdrit in Hardenberg.

Scroll verder

In Hardenberg stonden 'we' van HWV De Tubanters aan de start met de kleinste tijdrijder ‘mini’ Lennart en de langste tijdrijder ‘maxi’ Rien. De eerste tijdrit van het jaar met nog niet heel veel trainingsuren op de tijdrijder. In Hardenberg lag een ronde van 7,24 kilometer welke tweemaal afgelegd moest worden. Een ronde met één lang recht stuk, mooi lopende bochten en maar drie bochten waar echt in de remmen geknepen moest worden. Voor beide was het een late start, 17:20 en 17:35 uur. Er stond een stevige wind die zeker niet in ons voordeel zou werken en het was fris met een temperatuur van 12 graden. Hierdoor was het des te meer belangrijker een goede warming-up uit te werken naast de auto.

Om 17:20 uur was het zo ver. De tijdrit was van start gegaan voor Lennart en nog even wachten met op de liggers te gaan liggen tot na de eerste bocht. Het eerste doel was om onder de 22 minuten te blijven en hierop ook te richten qua snelheid. Het lange rechte stuk waar, hoe kon het ook anders, de wind vol op kop stond zou de snelheid een stuk inzakken en dus moest geprobeerd worden het vermogen zo rond de 110-115% FTP te houden. De eerste ronde kon de snelheid nog goed vastgehouden worden maar de tweede ronde, en met name op het rechte stuk, zakte dit toch een stuk in. Het tweede doel om 42km/u gemiddeld te gaan halen kwam hier toch wel in gevaar met de snelheid die af en toe richting de 36km/u zakte. De benen begonnen flink zeer te doen, maar goed, dat hoort natuurlijk ook met een tijdrit. De laatste bocht hard in de rem om daarna de finish te zien en weer vol aan te zetten om dat laatste beetje eruit te persen. Met nog een laatste keer aanzetten en blij zijn de finish te zien, de finish over gekomen met een tijd van 21 minuten en 14 seconden, met een gemiddelde van 40.9km/u.

Dertien minuten later kwam Rien met een tijd van 19 minuten en 48 seconden over de finish, met een gemiddelde van 43.9 km/u. Ook ruim binnen de door hem beoogde 20 minuten.

Lennart van der Kamp

Rien de Wals

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico