Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Hennie Kuiper huldigt winnaar Open Hengelo's Kampioenschap

Pim Momberg, Mike Huizenga en Rien de Wals (v.l.n.r.) ontvangen hun prijzen uit handen van Hennie Kuiper.

Verheugd en vereerd waren we als vereniging toen in de week voorafgaand aan de Ronde van de Vijver bekend werd dat Hennie Kuiper een bezoek wilde brengen. We krijgen immers zelden tot nooit een Olympisch Kampioen en (onder andere) winnaar van vier Monumenten (Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije) te gast! Bovendien is Hennie een ervaringsdeskundige: hij reed in zijn loopbaan meerdere keren zelf de Ronde van de Vijver. Een welkome steun in de rug dus, in tijden waarin het organiseren van criteriums zeker niet vanzelfsprekend is en bovendien een opluistering aan het 90 jarig jubileum van onze vereniging. Met dank aan OFC Immer Weiter, die voor de eerste contacten hebben gezorgd.

Herinnering aan Iwan de Verschrikkelijke
Bij zijn bezoek sprak Hennie Kuiper zijn waardering uit aan de organisatie en haalde hij herinneringen op met aanwezige ereleden van de club en andere oud-wielrenners uit zijn tijd. De eerste herinnering van Hennie dateert uit de tijd van Fedor den Hertog: "Ik stond in de laatste bocht van het parcours te kijken en zag hem iedere ronde 10 meter verder uitlopen op het peloton. Een indrukwekkend gezicht. Later toen ik hier zelf heb gereden merkte ik dat wegrijden hier echt geen vanzelfsprekendheid is, er werd hier altijd hard gekoerst!" Fedor den Hertog had vele bijnamen, waaronder 'Iwan de Verschrikkelijke'.

Podiumceremonie Open Hengelo's Kampioenschap
Hennie Kuiper huldigde het podium van het Open Hengelo's Kampioenschap, waar renners met een startlicentie aan konden deelnemen. Op dat podium waren twee renners van de organiserende vereniging te vinden: Rien de Wals op de derde plek en winnaar Mike Huizenga. Pim Momberg completeerde het podium. Zij kregen allen een speciale lijst uitgereikt met het parcours van de Ronde van de Vijver, aangeboden door Studio 18, en een lentepakket met Gallivant, het podiumbier van HWV De Tubanters. Mike Huizenga won bovendien 1 minuut gratis winkelen bij Plus Oelerweg!

Startbel elite/beloften/amateurs
Aansluitend luidde Hennie Kuiper de bel voor de start van de laatste koers van de dag. Bij de start gaf hij de renners nog wat tips mee en verzekerde hij het publiek dat de echte bikkels na 60 ronden boven kwamen drijven: dat was halverwege de koers en als je er dan nog goed bij zou zitten dan was je echt sterk. Het kenmerkt maar weer hoe zwaar dit rondje is, ondanks dat het zo makkelijk lijkt. De klinkers zorgen voor constant gehobbel, de wind heeft altijd vrij spel.

Wij danken Hennie Kuiper voor zijn aanwezigheid, lovende woorden en hulp tijdens de Ronde van de Vijver. Het geeft ons nog meer energie om dit criterium in de benen te houden en te behouden voor de toekomst.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico