Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Krachtmeting op NCK Dronten 2021

Zaterdag 2 oktober werd er voor het eerst sinds 2019 weer een NCK verreden in Dronten. Het NCK bestaat uit een ploegentijdrit waarbij clubs en verenigingen het tegen elkaar opnemen in diverse klassen. HWV De Tubanters behoort tot Categorie A, waardoor de krachten gemeten kunnen worden met eliteploegen als VolkerWessels Cycling Team en Sensa-Kanjers voor Kanjers CT. Een ploegentijdrit liegt niet, vergt samenwerking en een uitgebreide voorbereiding.

De voorbereidingen van HWV De Tubanters vonden plaats op de dinsdagavonden in de zomerperiode. Op een vast rondje achter De Waarbeek, op het parcours waar ook de Wintertriatlon Twente wordt verreden, werd wekelijks getraind. In wisselende samenstelling, met iedere week nieuwe aandachtspunten en leermomenten. Gezamenlijk werd ervaring opgedaan met het kop over kop rijden, bochten en temporiseren. Ook was er aandacht voor de juiste volgorde van de blauwe trein. Gedurende de weken trainden verschillende leden mee, enkele weken voor het NCK werd de selectie bepaald.

Speciale dank gaat hierbij uit naar Matthijs ten Buuren, die de lijnen uitzette tijdens de voorbereidingen en het initiatief nam om met een ploeg HWV De Tubanters te vertegenwoordigen op het NCK.

De wedstrijd
De dag van de wedstrijd stond in het teken van logistieke planning, de juiste tijdschema's voor de voorbereidingen en warmdraaien op de Tacx bij de auto's. Een volgauto met reservewielen was voorzien voor onderweg, waardoor aan alles was gedacht.

Al vanaf het startpodium werd er hard gereden. Kop over kop werden snelheden tot wel 50 kilometer per uur gehaald, een snelheid waar niet iedereen op gerekend had waardoor er al vroeg in het rood werd gereden. Na 15 kilometer ontstond een kleine stuurfout in de trein, waarna een correctie nodig was die één renner de aansluiting kostte. Vijf renners moesten de weg vervolgen zonder hem.

De totale wedstrijd bleek 53,5 kilometer lang. Dat betekent ruim een uur op de tanden bijten en het maximale uit mens en machine halen, met oog voor elkaar. Het lukte de blauwe trein om het parcours zonder verdere pech af te leggen. De vierde renner, die telt voor de uiteindelijke tijdsmeting, klokte een tijd van 1:11:56, goed voor een gemiddelde van ruim 44,5 kilometer per uur en een gedeelde 44e plek in het klassement. Een prestatie waar de vereniging en zeker de deelnemers trots op mogen zijn.

Tom Driessen, Erik Hofstede, Matthijs ten Buuren, Michel Coenradie, Ron Lubbers & Alexander van Haperen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico