Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Ronde van de Vijver investeert in de jeugd

Een primeur voor de Ronde van de Vijver in Hengelo in 2023: voor het eerst worden er nu wedstrijden voor de jeugd aan het programma toegevoegd. Zo ontstaat er op zaterdag 22 april een dag vol koers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en voor alle leeftijden.

Steeds inclusiever
Van oudsher is het criterium rondom de Tuindorpvijver in Hengelo een koers voor de amateurs en elite. De afgelopen jaren zijn daar wedstrijden aan toegevoegd voor de recreanten en senioren. In 2022 was er al een primeur voor de vrouwen, die voor het eerst hun eigen wedstrijd hadden. Daarmee werd de koers steeds inclusiever, maar wedstrijden voor de jongsten werden nog wel gemist. In het voorprogramma waren er al wel ‘Dikke Banden Races’ voor de allerjongsten, maar geen officiële wedstrijden voor jeugdcategorieën. Daar komt nu verandering in.

Meer koers voor de jeugd
Ron Lubbers, voorzitter Jeugd bij OWC: ‘Helaas zien we landelijk een trend dat er steeds minder kinderen kiezen voor wielrennen. Door de jaarlijkse jeugdronde van OWC te verplaatsen van Het Hulsbeek in Oldenzaal naar de Ronde van de Vijver in Hengelo, hopen we meer mensen te bereiken. We willen graag laten zien hoe mooi deze sport voor de jeugd is.’

Er is niet zomaar gekozen voor verplaatsing, aldus Ron: ‘De Ronde van de Vijver leent zich qua parcours perfect voor alle categorieën en is bovendien een echte klassieker. Mooi dat er ruimte in het programma is gevonden om met onze jeugdleden nu ook aan de start te staan en samen mooie wedstrijden te organiseren. We hopen op veel deelname uit de regio en mogelijk uit het hele land.’

Kennismaking met de toekomst
Op latere leeftijd kunnen de renners uiteraard terugkeren om te koersen rond de vijver wanneer ze een licentie hebben bij de amateurs of elite. Zo investeert de Ronde van de Vijver nu al in de toekomst. ‘We merken ieder jaar dat er vanuit het hele land renners richting Hengelo komen, de Ronde van de Vijver heeft een goede naam en een uniek karakter. Een heel kort rondje met alleen maar klinkers, dat vind je verder nergens. We laten de jeugd hier nu al kennis mee maken en hopen dat we ze gedurende tientallen jaren aan de start kunnen krijgen door ze nu al te verleiden. De jeugd heeft echt de toekomst en kan hier nu al proeven van een echt criterium’, aldus Roderick Mintjens koersdirecteur namens HWV De Tubanters.

Elf wedstrijden
In totaal staan er elf wedstrijden op het programma, van 10 uur ’s ochtends tot zonsondergang. De jeugd koerst in zeven verschillende categorieën, daarna volgen de recreanten en senioren. Sluitstuk zijn de twee koersen voor de vrouwen en de mannen amateurs/beloften/elite. De ‘Dikke Banden Races’ komen door het volle programma te vervallen.

Alle wedstrijden zullen van commentaar worden voorzien door een speaker, die hoorbaar is rondom het gehele parcours. Bij start/finish zal een hapje en drankje verkrijgbaar zijn en een springkussen staan voor de kinderen. Het rennerskwartier is in Buurtcentrum ’t Lansink in een zijstraat van de Tuindorpvijver. Toegang voor publiek is uiteraard gratis.

Aanmelden
Renners kunnen zich voor de wedstrijden aanmelden via de KNWU. Daar is ook het volledige tijdschema te zien van de wedstrijden.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico