Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Martijn Dijkstra wint Ronde van de Vijver

Op zondag 26 september werd de eerste najaarseditie van de Ronde van de Vijver verreden. Een half jaar verplaatst vanwege de coronamaatregelen. De weersomstandigheden waren vergelijkbaar met die van april: ruim 20 graden en zon maakten het in eerste instantie prima weer voor een spannende koers...

Helaas gooide een flinke (onweers)bui halverwege koers roet in het eten. De koers werd kort onderbroken vanwege het onweer. Toen het weer droog was volgende een ingekort vervolg van de koers en reed een kleine kopgroep van drie weg. Martijn Dijkstra, de enige elite renner van de kopgroep, toonde zich in de sprint duidelijk de sterkste. Hij verwees Ard Stuiver en Wietse Kamp naar de overige twee podiumplaatsen.

VIRO Criterium Cup Twente
De Ronde van de Vijver was, na een jaar uitstel, voor het eerst onderdeel van de VIRO Criterium Cup Twente. Een regelmatigheidsklassement van regionale koersen in Goor, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Dit zorgde voor spanning in de koers doordat er ook gestreden werd voor punten tijdens de tussensprints en voor een goede klassering en daarmee lijfsbehoud in het algemeen klassement.

Na de Ronde van de Vijver volgt enkel nog de finale op de wielerbaan van OWC in Oldenzaal. Bij de amateurs heeft leider Wietse Kamp evenveel punten als Rob van den Berghe, terwijl Coen Bosch op slechts drie punten volgt. Bij de elite/beloften is de voorsprong van leider Lars Timmers ook nog speelbaar. Zondag 3 oktober volgt de beslissing!

Masters 40+
Eerder op de dag werd er gereden door de Masters 40+. Met iets meer dan dertig renners aan de start leek het een overzichtelijke koers te worden. Al snel reed een kopgroep van vijf renners weg, ze pakten een voorsprong van een kleine minuut. Vlak na start/finish werd en in de kopgroep door twee renners gevallen. Eén renner bleef liggen en bleek medische hulp nodig te hebben. Nadat hij van het parcours was getild per brancard werd de koers ingekort en werd er afgesprint door het voltallige peloton. Heini Koornberg bleek de snelste, voor Martijn Broekman en Thijs van der Bijl. De gevallen renner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Funklasse
De 'kelderklasse' van het wielrennen, ook wel funklasse genoemd, is er speciaal voor recreanten die kennis willen maken met het wielrennen. Sinds 2021 is een startlicentie van de KNWU noodzakelijk, een drempel die zorgde voor wat verwarring en noodzakelijke hulp bij inschrijving. Desalniettemin een goed gevuld peloton aan de start, met onder Jelle Wolsink: oud winnaar van de Ronde van de Vijver in 2017 en de Nacht van Hengelo in 2018. De rest was gewaarschuwd...

Het peloton sloeg al snel uit elkaar en er vormde zich een sterke kopgroep van drie man. Twee renners draaiden kop over kop, Mike Huizenga van HWV De Tubanters nam tactisch niet over vanwege diverse ploeggenoten in het volgende peloton. Jelle Wolsink wist de kopgroep samen met een andere renner te achterhalen in de laatste ronden en kwam als eerste door de laatste bocht. Hij mocht de Ronde van de Vijver nu ook bijschrijven op zijn palmares in deze categorie. Mike Huizenga sprintte naar de tweede plek.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico