Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Michelle de Graaf en Björn Bakker winnaars Ronde van de Vijver 2022!

Eregast Hennie Kuiper luidt de bel en brengt daarmee de koers bij de mannen op gang.

De vierde zaterdag van april staat sinds 2011 in het teken van de Ronde van de Vijver. Op een zonovergoten maar winderige editie veroverden Michelle de Graaf de winst bij de vrouwen en Björn Bakker bij de vrouwen. Beiden zijn daarmee ook de eerste leiders van de VIRO Criterium Cup Twente en hebben na de wedstrijden de lichtblauwe leiderstrui ontvangen.

Primeur voor de vrouwen
Voor het eerst in de historie van de Ronde van de Vijver stond er een aparte wedstrijd voor de vrouwen op het programma. Dat het vrouwenwielrennen aan een opmars bezig is behoeft geen uitleg, reden te over om aan de vraag te voldoen en ook een koers voor vrouwen te organiseren. Met concurrentie van de EPZ Omloop van Borsele konden we tevreden zijn met een peloton van bijna veertig rensters. De vrouwen reden 72 ronden om de Tuindorpvijver, goed voor een afstand van ongeveer 50 kilometer. Op ongeveer de helft van de koers reed een kleine groep van vier weg, die samen een gat ten opzichte van het sterke peloton wisten te vergroten. Op 20 ronden van het einde ging het Michelle de Graaf niet snel genoeg, zij besloot solo weg te rijden. Het restant van de kopgroep en het peloton zagen haar niet meer terug, Michelle kwam solo aan de finish, onder luid gejuich van het aanwezige publiek.

Friese overwinning bij de mannen
Hij kwam uit Friesland afgereisd om te koersen in het oosten: Björn Bakker pakt de winst nadat hij met zijn ploeggenoot in de kopgroep een zorgvuldig uitgevoerde tactiek verzilverde. Na een hectische start met enkele valpartijen ontstond er in de koers een kopgroep die het peloton op een ronde wist te zetten. Nadat het peloton ruim voor het einde uit koers werd gehaald was het aan de overgebleven elf renners om uit te maken wie de winst zou pakken. Tussendoor werden er nog diverse premiesprints verreden, gesponsord door RIVA Verzekeringen & Administraties en voor het PLUS Oelerweg boodschappenpakket.
De oorspronkelijke kopgroep brak in de finale in drie stukken, waarna nog zeven renners in aanmerking kwamen voor de overwinning. Het was Björn Bakker die als eerste door de laatste bocht kwam en sterk sprintte tot op de finishlijn. Hij reed de Ronde van de Vijver voor de tweede keer en was blij hem op zijn palmares bij te kunnen schrijven. Hoewel het een makkelijk rondje lijkt, sprak hij van een zware ronde die alleen maar echt leuk is wanneer je hem weet te winnen.

Steven Stenekes, Björn Bakker & Igor Baars (v.l.n.r.)

Op het podium bij zowel de vrouwen als de mannen werden prachtige prijzen uitgereikt. Een speciale ingelijste plaat van de jubileumeditie van de Ronde van de Vijver, aangeboden door Studio 18 Lijsten en een lentepakket van lokale brouwers Gallivant.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico