Wil je met ons in contact komen?

Onze Wielerverhalen

Niet alleen op, maar ook naast de fiets hebben we genoeg wilde, spannende en goede verhalen. In “Onze Wielerverhalen” houden diverse Tubanters je op de hoogte over de avonturen die ze beleven, koersen die ze rijden en delen ze hun mening op het hedendaagse wielrennen. Wil je ook een bijdrage leveren? Laat het vooral weten!

06-09-2021

Foute Woensdag

364 dagen per jaar zijn we druk met fietsen en het zo ‘’gesoigneerd’’ mogelijk op de fiets zitten. Tot die ene woensdag, ergens tegen het eind van het seizoen…

20-08-2021

Ode aan het wielerjargon

Het blauwe bloed stroomt harder dan te voren, er is moraal! Nee we zijn niet van adel, verre van… maar voelen ons in ons blauwe tenue wel koning op de fiets. Twee jaar, nog maar, ben ik nu lid van de HWV De Tubanters, daarvoor zat ik nog geen half jaar op de racefiets. Wel wat conditie hoor en veel gesport… maar shit, dat fietsen blijkt toch een vak apart!

17-05-2021

Sportaccommodatie!

Een zonnige zaterdag. Droge straten. Dorstig weer. Veel leden in bloedvorm. Allemaal elementen die samen zouden zorgen voor een perfecte nieuwe editie van de Ronde van de Vijver. Maar de Vijverlaan blijft leeg. De koers kan niet worden verreden en iedereen weet waarom.

25-04-2020

Lege straten rond de vijver

Een zonnige zaterdag. Droge straten. Dorstig weer. Veel leden in bloedvorm. Allemaal elementen die samen zouden zorgen voor een perfecte nieuwe editie van de Ronde van de Vijver. Maar de Vijverlaan blijft leeg. De koers kan niet worden verreden en iedereen weet waarom.

19-04-2020

Gewoon lekker Op Fietse

Herfst 2019 begon met veel ambities, een nieuwe fiets en goede moed voor een mooie winter in het veld. Helaas bleek de concurrentie in het Nationale circuit ook niet stil te hebben gezeten waardoor de ambities een beetje bijgesteld moesten worden en het enthousiasme langzaam ook wat minder werd.

20-03-2020

Immuniteit

Begin maart sloeg bij mij zelf de onzekerheid toe: wel of niet afreizen naar Toscane voor de toerversie van de Strade Bianche. Er was nog niks geannuleerd, maar het aantal besmettingen in Italië nam met de dag toe. Twee uur nadat we zelf de knoop hadden doorgehakt om niet te gaan werd alles door de organisatie geannuleerd.

04-02-2020

Durven dromen

Op 12 januari melde ik me bij “De Bollen” voor een ingelaste training. Treffende woorden moest ik ontvangen van mijn mede-Tubanters: “Wat doe je hier, heb je je weer ingeschreven voor een tocht met een belachelijke afstand ofzo?”.

03-01-2020

Wilde fantasieën

Fuck, ze komen nu wel heel dichtbij! Wat zal het zijn, een paar honderd meter? De finish, aan het einde van de lange recht weg, ligt al in zicht. Ik wil gaan staan om nog even aan te zetten maar zodra ik iets meer gewicht op mijn bovenbenen plaats voel ik het melkzuur door mijn spieren spuiten.

12-12-2019

Vers bloed

Gevaarlijke titel voor een eerste blog op de site van een wielervereniging. Vers bloed ligt nogal gevoelig in de wielerwereld, zeker nu dit jaar door ‘Operation Aderlass’ in Duitsland en Oostenrijk is gebleken dat alles rondom (bloed)doping nog lang niet bekend is.

12-12-2019

Mijn Glory days!

“Glory days, well, they’ll pass you by” hoor ik The Boss schalmen over de speakers van m’n auto. Niet lang daarvoor werd ik benaderd voor het maken van een blog voor de nieuwe website van de “Blauwen”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico