Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Vers bloed

12-12-2019

Van de voorzitter #1

Gevaarlijke titel voor een eerste blog op de site van een wielervereniging. Vers bloed ligt nogal gevoelig in de wielerwereld, zeker nu dit jaar door ‘Operation Aderlass’ in Duitsland en Oostenrijk is gebleken dat alles rondom (bloed)doping nog lang niet bekend is. Onze sport zucht onder deze negatieve publiciteit, maar laat zich gelukkig nog veel vaker van haar goede kant zien door spanning en sensatie op de fiets en tijdens de koers.

De titel doelt dan ook niet op deze perikelen in onze sport, maar op de ontwikkelingen binnen onze vereniging. Sinds begin 2019 ben ik als voorzitter aangetreden in het bestuur. Ook de functies van penningmeester en secretaris zijn nieuw ingevuld. Vers bloed in het bestuur dus, zonder dat daar direct veel van te merken is op en naast de fiets. We trainen nog steeds op de woensdag, vinden elkaar regelmatig op de zaterdagmiddag voor een lange(re) rit en drinken nog dikwijls een biertje samen. Niks nieuws onder de zon.

Ook op deze wijziging doelt de titel dan ook niet. Vers bloed binnen de vereniging dan? Twee nieuwe leden zijn in 2019 toegetreden tot de vereniging: Lennart van der Kamp en Peter Klinkhamer. Welkome aanvullingen, met Lennart die zich direct in de kijker reed door een podiumplek te bemachtigen bij de welbekende tijdrittraining in juni. Peter kwam wat later instromen, maar is nu al een beruchte tegenstander bij de plaatsnaambordjessprintjes. Beiden ook direct zeer actief als vrijwilliger en vaak aanwezig bij de trainingen. Nu al echte Tubanters.

Nee, de titel doelt wat mij betreft op een oproep die ik hier direct wil doen: meld je aan als Tubanter wanneer je op zoek bent naar een actieve, sociale wielervereniging met een wedstrijdkarakter (aangesloten bij de KNWU). Woon je in Hengelo of omgeving en lijkt het je wat om met ons op de woensdagen te trainen, eventueel wedstrijden te rijden met een licentie en om samen met ons onder andere de Ronde van de Vijver en de GOW in Enschede te organiseren? Ben je 23 jaar of ouder? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na een aantal jaren met ledenstop staan we nu weer open voor vers bloed! Je komt terecht in een vereniging met ruim dertig Hengelose wielervrienden. Trainen met een competitief karakter, samen deelnemen aan klassiekers en vooral op een gezellige manier vorm geven aan een gezamenlijke passie: de wielersport.

Interesse? Meld je aan via één van onze leden of stuur ons een bericht via de site of social media. Na een korte kennismaking van drie trainingen kun je je aansluiten als Tubanter. Wij gaan voor #meerblauwopstraat

Geschreven door:
Bas "Mister Chairman" Assink

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico