Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Foute Woensdag

06-09-2021

364 dagen per jaar zijn we druk met fietsen en het zo ‘’gesoigneerd’’ mogelijk op de fiets zitten. Zijn de schoenen wel gepoetst, hebben je sokken wel de juiste hoogte, draag je de pootjes van je bril wel over de bandjes van je helm, zijn benen geschoren, zijn alle kleuren gecoördineerd, welke breedte bandjes rijd je, klopt je ‘’cap’’ wel met de rest van je outfit en nog veel meer van dit soort belangrijke zaken.

Scroll verder

364 dagen per jaar zijn we druk met fietsen en het zo ‘’gesoigneerd’’ mogelijk op de fiets zitten. Zijn de schoenen wel gepoetst, hebben je sokken wel de juiste hoogte, draag je de pootjes van je bril wel over de bandjes van je helm, zijn benen geschoren, zijn alle kleuren gecoördineerd, welke breedte bandjes rijd je, klopt je ‘’cap’’ wel met de rest van je outfit en nog veel meer van dit soort belangrijke zaken. Daar discussiëren we over met elkaar in groepsapps, tijdens het fietsen en bij het biertje na de tijd.

Tot die ene woensdag, ergens tegen het eind van het seizoen… Sinds een jaar of 5 één van de belangrijkste woensdagen van het jaar voor elke Tubanter, en sinds die eerste keer traditioneel ook de drukst bezochte woensdag van het jaar. Veel heren uit de club zijn vaak al weken van tevoren druk met het voorbereiden op de dag, want wat zullen we dragen!

Op deze woensdag, ook wel Foute Woensdag genoemd, is alles toegestaan. Zo zagen we in de afgelopen jaren al verschillende wereldkampioenen, gele-, rode- en roze trui dragers, leden van Team Dixi, stonden Jan Ulrich, Leontien van Moorsel, Lars Boom, Cavendish, Chipo en zelfs Lance Armstrong met bijpassende fiets aan de start, reden er door Kwekkeboom gesponsorde bitterballen rond en reden we dit jaar met Bob Marley, Blaise N’kufo en Heidi in het peloton. Op geen andere dag in het jaar zie je zo veel witte broeken en bijzondere shirts in één groep.

Deze dag waar hard fietsen en soigneren een keer niet belangrijk zijn sluiten we inmiddels traditioneel af met een biertje, zoute pinda’s en natuurlijk sterke verhalen bij één van de leden in de tuin. Voordat het over is kijken we alweer uit naar de volgende editie van Foute Woensdag.

Roderick Mintjens

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico