Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Gewoon lekker Op Fietse

19-04-2020

Herfst 2019 begon met veel ambities, een nieuwe fiets en goede moed voor een mooie winter in het veld. Helaas bleek de concurrentie in het Nationale circuit ook niet stil te hebben gezeten waardoor de ambities een beetje bijgesteld moesten worden en het enthousiasme langzaam ook wat minder werd. Het aanvragen van een nieuwe licentie voor 2020 werd uitgesteld en afgesteld.

Scroll verder

De belangrijkste bijzaak ter wereld

Het spreekwoord blijkt maar weer eens waar te zijn. Met het eerste mooie weer op komst begon het natuurlijk wel weer te kriebelen, dit keer waren het niet processierupsen. Helaas werd er roet in het eten gegooid, niet door de bekende rupsjes, maar brengt een onbekend virus de hele wereld tot stilstand. Daarmee ook de belangrijkste bijzaak ter wereld, de koers.

Geen trainingskoers, geen Bronneger Bult, niet Dwars deur Riessen en ook de Ronde van de Vijver als start van de VIRO Criterium Cup Twente moest er aan geloven. Zelfs de Tour de France en de Olympische Spelen werden afgelast. De Olympische Spelen worden doorgeschoven naar 2021 en de Tour gaat eind augustus van start. Ook het WK, de Giro en de Vuelta zullen zoals het er nu uit ziet door gaan, net als de afgelaste klassiekers. Maar wel allemaal in de periode dat het seizoen er eigenlijk alweer zo goed als op zit en de cross weer in zicht komt.

De geur van geoliede benen

Ondanks mijn gebrek aan prestatiedrang mis ik de koers wel. Een last minute slecht grapje vlak voor het 30 seconden signaal, de geur van geoliede benen, afzien, gelost worden, doorgaan en de voldoening achteraf. Voorlopig moeten we het nog even zonder doen en gewoon lekker fietsen om het fietsen. Alleen, of met een huisgenoot. Niet te hard, maar gewoon lekker op fietse zoals in het liedje van Skik met de banden vol met wind! Dat is eigenlijk ook wel waar het (voor mij althans) vooral om draait. Sla, ook op je racefiets, eens een ander weggetje in. Er valt ook dicht bij huis genoeg te ontdekken. Of pak eens je crosser, of voor de echte hipsters (Jansen!) je gravelbike, en ga nog wat verder van de bekende weg op avontuur. Je komt op de mooiste plekken. Instagram in real life!

Hopelijk wordt er snel meer duidelijk op welke manier we het leven zoals we gewend waren weer op kunnen pakken. Pas dan heeft het weer zin om plannen te maken. Wordt het nog een keer Amateurs of toch maar Sportklasse? Koersen op de weg of #allesvoordecross? Kunnen we op hoogste stage op een zonnige berg of wordt het bikepack-tripje in eigen land? Wie zal het zeggen…

Maar het allerbelangrijkste is voorlopig toch wel gewoon: Blijf gezond en pas een beetje op elkaar!

Evenementen niet immuun
Helaas zijn ook onze evenementen niet immuun voor het virus: we hebben moeten besluiten om zowel de Ronde van de Vijver als onze nieuwe twaalfuursrace af te moeten lassen. De Ronde van de Vijver valt in de periode waarin de KNWU alle koersen heeft afgelast, de nieuwe race vergt langere voorbereidingstijd en iets nieuws plannen voor in juni is nu nauwelijks haalbaar. We konden niet anders en beseffen ons ook dat bij sponsoren en betrokken partijen de focus nu elders ligt.

We wensen iedereen veel gezondheid toe en laten we elkaar steunen waar nodig en mogelijk! Hopelijk slaan alle maatregelen aan en kunnen we elkaar snel weer treffen op de fiets. Tot die tijd ontmoeten sommigen elkaar digitaal en trainen we alleen.

Wees voorzichtig en tot snel.

Geschreven door:
Mathijs Biemold

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico