Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Immuniteit

20-03-2020

Begin maart sloeg bij mij zelf de onzekerheid toe: wel of niet afreizen naar Toscane voor de toerversie van de Strade Bianche. Er was nog niks geannuleerd, maar het aantal besmettingen in Italië nam met de dag toe. Twee uur nadat we zelf de knoop hadden doorgehakt om niet te gaan werd alles door de organisatie geannuleerd. Dat was toen nog opmerkelijk en bijzonder…

Scroll verder

De realiteit is twee weken later compleet anders: het complete wielervoorjaar met alle klassiekers is inmiddels geannuleerd, de Giro d’Italia zal worden verplaatst en heel Europa heeft verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding en een piek van het aantal besmettingen te voorkomen. De consequenties voor de wielersport zijn dan even van ondergeschikt belang.

Blijf in beweging
Wij als HWV De Tubanters hebben ook onze leden opgeroepen hun (trainings)schema aan te passen. Afgelopen zondag is er voor het laatst samen gereden in een groep. We volgen nu de richtlijnen van de KNWU en rijden alleen nog maar solo of met partner. Niet meer intensief trainen, zorgen dat je fit blijft. Op verschillende media verschijnen berichten dat fietsen goed is voor je immuniteit, dus advies is wel om in beweging te blijven. Ook wel prettig, ik merk zelf dat de beweging hard afneemt wanneer al je zakelijke en sociale afspraken vervallen en je voornamelijk thuis zit te bellen of achter de laptop aan het werk bent.

Evenementen niet immuun
Helaas zijn ook onze evenementen niet immuun voor het virus: we hebben moeten besluiten om zowel de Ronde van de Vijver als onze nieuwe twaalfuursrace af te moeten lassen. De Ronde van de Vijver valt in de periode waarin de KNWU alle koersen heeft afgelast, de nieuwe race vergt langere voorbereidingstijd en iets nieuws plannen voor in juni is nu nauwelijks haalbaar. We konden niet anders en beseffen ons ook dat bij sponsoren en betrokken partijen de focus nu elders ligt.

We wensen iedereen veel gezondheid toe en laten we elkaar steunen waar nodig en mogelijk! Hopelijk slaan alle maatregelen aan en kunnen we elkaar snel weer treffen op de fiets. Tot die tijd ontmoeten sommigen elkaar digitaal en trainen we alleen.

Wees voorzichtig en tot snel.

Geschreven door:
Bas Assink

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico