Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Sportaccommodatie!

17-05-2021

Sommige leden koersen er in het voorjaar tijdens de ICC. Sommige leden komen er jaarlijks alleen voor ons eigen clubkampioenschap. Een aantal aspirant leden kwamen er zelfs voor het eerst: de wielerbaan van de Oldenzaalse Wieler Club op recreatiepark Het Hulsbeek.

Scroll verder

Omdat we als HWV De Tubanters niet de beschikking hebben over onze eigen sportaccommodatie, huurden we de afgelopen zeven weken op onze eigen woensdagavond de wielerbaan. Zo konden we binnen de geldende coronamaatregelen toch trainen in groepen van vier. Dat daar behoefte aan was na maanden solo trainen, in duo’s trainen of digitaal fietsen op zolder of in de garage bleek al snel: vijf groepen was geen uitzondering.


Gedisciplineerd werkten we er onze trainingen af. Kop over kop, sprintjes, tempowisselingen en jagen op de groep voor je: het leek soms net echt. We konden elkaar weer eens recht in de ogen kijken en kort horen en zien hoe iedereen er voor staat na een lange, eenzame winter. Voor en na de start even kort de koppen (niet te dicht) bij elkaar en nieuw materiaal bewonderen of informeren naar de levering van de (langverwachte) nieuwe fiets.

In barre tijden hebben we meerdere aspiranten aan ons kunnen binden en is het blauwe peloton dus nog gegroeid ook. We zijn klaar om ons traditionele Tubantersrondje weer op te gaan. Komende maandag gaat hopelijk het licht op groen zodat we woensdags weer kunnen verzamelen op de carpoolplek bij afslag Hengelo-West. We zijn een gezonde vereniging en staan te trappelen van ongeduld!


Koersen zonder publiek is onmogelijk. Voor ons als organisatie is het publiek van levensbelang. Het zorgt er voor dat sponsoren aangetrokken kunnen worden, dat de bar omzet draait en het zorgt voor nét dat beetje extra adrenaline voor de renners zelf. Je kunt altijd net iets meer wanneer je je naam hoort vanuit het publiek wanneer je de laatste ronde induikt.

Lege straten rondom de vijver dus. Maar we zitten niet stil. Denken alweer aan volgend jaar, wanneer de koers rondom de Tuindorpvijver er weer zal zijn. We trainen gewoon door en houden elkaar scherp in de gaten. Net zoals wanneer we samen rijden. We zien wie in vorm is en wie het wat rustiger aan doet. We trainen in vaste koppels of solo. We toeren terwijl we horen te koersen.

Normaal wacht de koers op niemand, nu wacht iedereen tot er weer gekoerst wordt.

Geschreven door:
Bas Assink

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico