Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Wilde fantasieën

03-01-2020

Fuck, ze komen nu wel heel dichtbij! Wat zal het zijn, een paar honderd meter? De finish, aan het einde van de lange rechte weg, ligt al in zicht. Ik wil gaan staan om nog even aan te zetten maar zodra ik iets meer gewicht op mijn bovenbenen plaats voel ik het melkzuur door mijn spieren spuiten. Toch maar blijven zitten dan. Nog een kilometer, meer is het niet. De regen die nu al 50 kilometer op mijn helm en kleding klettert verkrampt mijn lichaam. Soepel loopt het zeker niet maar deze koers wil en moet ik winnen. De speech voor de overwinning heb ik al in gedachten.

Scroll verder

Het getoeter van de auto achter me schrikt mij wakker uit de mijn droom. Het was slechts een hersenspinsel die de tijd dood terwijl ik door de regen langs het kanaal fiets. Deze duurtrainingen schijnen goed te zijn zo vroeg in het seizoen dus voer ik ze braaf uit. Leuk vind ik ze allerminst. Gelukkig heb ik behalve de wilde en totaal onhaalbare fantasieën ook genoeg afleiding van een aantal hele fijne wielrenpodcasts. Mijn top drie:

Life Slow Ride Fast LTD podcast

Was 't niet Joop die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nee, het zijn Stevie T en mister LTD die iedere podcast beginnen met deze woorden. De intro is ook het enige dat enigszins geregisseerd is in de podcast die gaat over het leven op en naast de fiets. Georganiseerde chaos, gecreëerd door een oud-prof die het, op een prettige manier, vooral graag over zichzelf heeft.

Spotify Link

De Rode Lantaarn

Een heerlijke aaneensluiting van lekker slap geouwehoer over wielrennen en bier aangevuld met woordgrappen van hoog niveau. Deze mannen weten het wielrennen op waarde te schatten, verzinnen prachtige bijnamen als Jong Bubbels en Tijdperk Mollema, en niet geheel onbelangrijk, ze hebben een bloedhekel aan Maarten Ducrot.

Spotify Link

Kop over Kop

Waar de andere twee uitblinken in humor en vaak het niveau hebben van een goed gesprek in de kroeg stijgt Kop over Kop stiekem boven ze uit als het aankomt op kennis. Door niet zichzelf maar de koers op de eerste plek te zetten is dit een hele fijne afwisseling tussen alle kolder door. Zeker tijdens een grote ronde is dit verplichte dagelijkse kost voor iedereen die zegt het wielrennen te volgen.

Spotify Link

Heeft Michel je een schema gegeven met nog een paar extra duurtrainingen check dan vooral ook de podcasts van Mark Tuitert, De Grote Plaat en voor wie nog niet Thijs Zonneveld moe is, hebben we ook nog In Het Wiel.

Veel plezier met trainen mannen!

Geschreven door:
"Neon" Ron Lubbers

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico