Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Clubkampioenschap Tijdrijden 2021

Het clubkampioenschap tijdrijden bestond dit jaar voor het eerst uit een gecombineerd klassement van een korte proloog, gereden in juli, en een langere tijdrit over het 'vaste' parcours rondom het Flierveld.

Proloog
De proloog werd gereden op het parcours van de voorjaarswedstrijden in Enter. Twee korte rondjes bepaalden de uitgangspositie voor de beslissende tijdrit. Op de geplande datum werd de proloog uitgesteld vanwege een schuiver tijdens de opwarming van organisator Lennart van der Kamp. Een week later werd er alsnog gereden en bleken de blessures mee te vallen, aangezien hij netjes derde wist te worden. Het podium werd verder gevuld met Tom Driessen op de tweede plek en Rien de Wals op de hoogste trede.

Revanche
Rien was weer ouderwets in vorm na een jaar afwezigheid op de clubkampioenschappen vanwege een onvervalste wielerblessure. Brede banden, onverharde ondergrond en hoogteverschil zorgden, gecombineerd met testosteron en overmoed, voor een sleutelbeenbreuk. Tom Driessen vulde het ontstane gat en won met overmacht het clubkampioenschap in 2020, destijds eenmalig gehouden tussen Oldenzaal en Denekamp.

Terug op Flierveld
De beslissing van het clubkampioenschap vond plaats rondom het Flierveld. Tussen Delden, Beckum en Bentelo werden twee ronden verreden. Alle renners aan de start eindigden in de top tien. Onder ideale omstandigheden werd en gestreden, maar het podium kende geen wijzigingen. Rien wist zijn voorsprong uit te breiden en liet geen twijfel bestaan over wie clubkampioen tijdrijden 2021 was.

Podium Clubkampioenschap Tijdrijden 2021
1. Rien de Wals
2. Tom Driessen
3. Lennart van der Kamp

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico