Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Mike Huizenga is Clubkampioen 2021!

Begin september is traditioneel de periode waarin het clubkampioenschap wordt verreden. De strijd om de gele biesjes: clubkampioenen zijn binnen de vereniging voor altijd herkenbaar aan de gele accenten op de mouwtjes. Daar wordt hard voor gestreden onder de leden, op en naast de baan!

Weken van tevoren wordt er onderling gekeken naar de trainingskilometers, de snelheden en of er wel op kop gereden wordt. We kijken de kat uit de boom, testen elkaar tijdens sprintjes en praten vooral veel over vorige edities en over wie wij denken dat de meeste kans heeft. Vaak cijferen we ons zelf weg en benoemen we een oud-kampioen als favoriet. Wel zo makkelijk en legt de druk neer bij de ander. Bijna professioneel!

Hulsbeek
Na een jaar van afwezigheid waren we terug op de wielerbaan van OWC op het Hulsbeek. Vorig jaar werd het kampioenschap voor de afwisseling verreden in Almelo op De Sumpel van Ruiten Drie.
De wielerbaan in Oldenzaal hebben we dit voorjaar gebruikt om te trainen toen we vanwege de coronamaatregelen nog niet op de openbare weg mochten trainen in groepen.

Lucifers
De koers startte vanwege de jeugdtraining om 19:15 uur met een neutrale ronde. Hij vatte niet direct vlam, ondanks enkele demarrages van leden die in het winterseizoen vaak de schaatsen onder binden. Lucifer na lucifer staken zij aan, gecounterd door enkele snelle mannen en oud-clubkampioenen. Het lukt echter niemand om weg te blijven, het tempo zakte enkele ronden flink en al snel werd duidelijk: dit gaat sprinten worden.

Massasprint
Het voltallige peloton dook de laatste ronde in nadat enkele ronden voor het eind nog enkele leden een utvalspoging waagden om de sprint te voorkomen. Dat lukt niet, al moest er in de laatste ronden nog een flink gat gedicht worden op twee koplopers. Daar ging bij enkele sprinters toch al wat energie verloren...

In volle schemering werd de sprint verreden en klopt Mike Huizenga de nummer twee Nigel Klaver. Op de derde plek eindigde de tijdritkampioen Rien de Wals. Met Mike hebben we dus een nieuwe clubkampioen in onze gelederen en weer meer gele biesjes in ons peloton!

Podium Clubkampioenschap 2021
1. Mike Huizenga
2. Nigel Klaver
3. Rien de Wals

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico