Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

In Memoriam: Harry Kamphuis

28 juli 1938 - 21 augustus 2021

Op zaterdag 21 augustus is erelid Harry Kamphuis op 83 jarige leeftijd overleden. Harry heeft veel betekend voor de vereniging en de gehele wielersport in Hengelo en omstreken. Binnen de vereniging was Harry vele jaren actief in diverse (bestuurs)functies. De laatste jaren was hij bij clubkampioenschappen van de vereniging nog te zien, zij het als toeschouwer.

Met Harry Kamphuis verliest de regio een bekende naam in de wielerkringen. Zowel binnen het veldrijden via de GOW, de criteriums met de Nacht van Hengelo, als binnen de KNWU via HWV De Tubanters was Harry actief, betrokken, zichtbaar en altijd aanwezig op een bescheiden wijze. Bovenal was Harry een liefhebber van de sport.

Harry was oprichter van de Nacht van Hengelo in de jaren zeventig en zorgde er persoonlijk voor dat bekende namen als Kuiper en Knetemann naar Hengelo kwamen op de eerste vrijdag van juni, door ze persoonlijk te contracteren in het zuiden des lands. Regelmatig werden in de kroeg de overeenkomsten met renners gesloten. De Nacht van Hengelo kreeg een vaste plek op de criteriumkalender in de weken na de Giro d'Italia.

De uitvaart heeft, vanwege de coronamaatregelen, in besloten kring plaatsgevonden. HWV De Tubanters wenst de nabestaanden veel sterkte toe met hun verlies.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico