Wil je met ons in contact komen?
Group 7 Terug naar overzicht

Durven dromen

04-02-2020

Op 12 januari melde ik me bij “De Bollen” voor een ingelaste training. Treffende woorden moest ik ontvangen van mijn mede-Tubanters: “Wat doe je hier, heb je je weer ingeschreven voor een tocht met een belachelijke afstand ofzo?”. Je moet weten, ik ben geen regelmatige bezoeker bij de reguliere trainingen, vanwege het feit dat ik een soort van ‘gelegenheidsfietser’ ben. Ik doe graag mee aan een groots evenement waarbij er een leuke sfeer is of heroïsche verhalen uit voort komen.

Scroll verder

Zo ook deze keer, want ik had me ingeschreven voor de Winterfiets Elfstedentocht en ging voor mijn derde kruisje. Maar ja, trainen is voor talentlozen, dus moest ik wel een paar kilometers in de benen hebben voor het Friese 200 km evenement. De training werd heroïsch; een barre tocht van 130 kilometer in de regen, wind en kou. Kwam er bovenop dat ik me slecht gekleed had en de man met de hamer tegen kwam. Dankzij de clubgenoten kwam ik, weliswaar tot op het bot verkleumd, thuis met een goede waarschuwing, fietsles en een (h)echt Tubantersgevoel.

Heroïsche tocht
Twee februari was het zover: mijn derde Elfstedentocht. Een tocht waarbij het vrijwel de gehele dag geregend heeft. De lessen van 12-01-2020 werden toegepast: warme kleding, op tijd eten en drinken. Ik kwam met mijn trouwe Storck relatief fris over, met water in de waterdichte sokken en handschoenen en het Tubanters klakske onder de modder. Een wielerevenement waar 1200 deelnemers aan mee konden doen, alle deelnemers met een eigen heroïsch, legendarisch verhaal.

Verhalen creëren
Onderweg had ik alle tijd om te dromen: wat gaaf om dit soort wielerevenementen te organiseren en daarmee nog meer verhalen te creëren. We doen dat bij de Tubanters enkele jaren met De Ronde van de Vijver. Vorig jaar ging het bijna mis, maar door te durven dromen werd onze Ronde gered door het bedrijfsleven. We zochten en vonden diverse sponsors voor een geslaagd evenement, met voor alle deelnemers en toeschouwers mooie verhalen. De mijne: één rondje op kop gefietst bij het Open Hengelo’s Kampioenschap en een typisch Tubantersverhaal bij het afsluiten/opruimen van het evenement: gezelligheid! En als penningmeester van de club: precies quitte gedraaid!

Een alternatieve nacht
Dit jaar durven we er nog een schepje er bovenop te doen. Naast de Ronde van de Vijver, willen dit jaar de alternatieve Nacht van Hengelo organiseren. Bij dit evenement is het de bedoeling dat het wielrennen centraal staat en elke recreatieve wielrenner er aan mee kan doen. En ja: een evenement wat een beetje anders is, maar ook gewoon? “Gewoon” door beide evenementen te kunnen bieden aan deelnemers voor een toegankelijke bijdrage, zodat iedereen mee kan doen en dat er zoveel mogelijk heroïsche verhalen ontstaan.

Steun vanuit de gemeente of andere subsidieverleners is niet voldoende om de evenementen neer te zetten. De jurybus, hekken en geluidsinstallatie komen niet vanzelf. Wie, ondernemer of wielerliefhebber, durft er met ons mee te dromen?

Geschreven door:
Matthijs Roosdom

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico